Scroll to top

CO JE STREPTOKILL?

100% přírodní antiseptikum, které využívá především stahující účinky tříslovin dubu podpořené extrakty z deseti bylin. Účinné látky jsou ve Streptokillu silně koncentrovány a dosahují výjimečných výsledků, viz. autentické zkušenosti pacientů na STRE.CZ resp. ANGINA.CZ

PORADNA 

 

Odpověď na většinu otázek najdete v jednotlivých kategoriích tohoto portálu. Pokud máte otázky ohledně angíny, tak určitě doporučujeme navštívit také specializovaný portál angina.cz.

Pokud odpověď nenajdete, pošlete nám svůj dotaz, budeme se Vám snažit co nejdříve odpovědět.



Také byste rádi položili otázku?


Štěpánka

Dobrý den, mám dotaz, ikdyž se netýká přímo streptokillu. Ten používám já, ale 6letý syn trpící angínami, ho bohužel nedává. Od doby, co je ve školce, cca 2,5 roku, prodělává právě 9. angínu. Vždy spálová, strepotoková. Vždy léčena penicilinem, před 2,5 měsíci dokonce injekčním, přesto se vrátila. Nyní má velmi rudý krk, jak je typické pro streptokoka a jemnou vyrážku po těle. Teplotu měl zvýšenou pouze 1. noc, a to na hodinku na 38st, jinak je bez teploty. Dnes je nemocný 4 dny. Je celkem veselý, docela i něco jí, na krk si nestěžuje, ale hodně ho bolí bříško, což dělá právě streptokok. Ten vyšel ze stěru, streptokok pyogenes. Zkouším homeopatika, dračí krev, lichořeřišnici, vitamíny, klidový režim. Říkala jsem si, že to zkusíme do pondělka, po dohodě s pediatrem i ORL, to bude nemocný 7. den. Pokud se CRP nesníží a klinický obraz nezlepší, nasadíme opět bohužel injekční atb :-( což mi rve srdce. Dělá mu to velmi zle a ničí jeho imunitu. Chci se zeptat, existuje vůbec šance na vyléčení takového nálezu bez atb? A pokud ano, nemusí se pak pacient obávat možného poškození srdce, kloubů, ledvin? Popř. jak si toto ohlídat? Myslím, že na těch atb stejně skončíme, ale pořád tak nějak v koutku duše doufám, proto to také zkouším...bohužel streptokill nezvládne :-( ta chuť je pro děti opravdu strašná.


Dobrý den, Štěpánko,

riziko sekundárních infekcí je velmi malé, pokud už byl Streptokok přeléčen ATB a to i když se angína brzy vrátí a je nadále léčena bez ATB, viz. vyjádření SZÚ. Nález Streptokoku, který je poměrně častý i u zdravých lidí, obzvláště u dětí, sám o sobě není nemocí, takže se nelze bavit o jeho vyléčení, ale dle zkušeností pacientů na angina.cz, streptokill.info i dalších je reálná šance jak příznaky tímto nálezem způsobené i nález samotný eliminovat i bez ATB.

Co se chuti Streptokillu týče, tak se snažíme mírnit vyjádření obou pólů uživatelů, i těch, kteří říkají, že Streptokill chutná výborně, i těch kteří říkají, že je jeho chuť strašná. Pravda totiž je, že je vnímání chuti velice individuální a velice subjektivní, navíc většinou i přímo závislé na míře infekce v hrdle, přičemž zpravidla platí, že čím je tato vyšší, tím hůře jsou chuť a pálení Streptokillu uživatelem vnímány.

Obzvláště jsou-li příznaky streptokokové infekce i mimo hrdlo, je žádoucí řešit léčbu s Vaším lékařem a bohužel máte pravdu, že šance, že Vás lékař ve Vašem případě nechá bez ATB, je velmi malá :-( Příště zkuste synovi Streptokill aplikovat ihned při prvních náznacích infekce v krku a zkuste ho nějak pozitivně motivovat, případně můžete zkusit i aplikaci zředěného Streptokillu, třeba 1 díl Streptokillu ku 1 dílu vody. Přeji Vám, abyste byli úspěšní, vše co nejdříve zvládly a vystoupily z kruhu opakujícího se podávání ATB, které je bohužel stále častějším problémem poslední doby.

Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

Dana Černá

Dobrý den, syn 7 let má už podruhé za sebou angínu (streptokok) léčenou atb. Týden po dobrání 1. atb přišla druhá angína. Teď je 4 dny po dobrání 2. atb a už si zase stěžuje na bolesti v krku, "všechno chutná špatně" a má rýmu. Narazila jsem na Vaše stránky a hned objednala streptokill, zítra ho snad budu mít. Jak často mu mám stříkat? Stačí 5x denně nebo musím častěji? Bojím se, že se mu to nebude líbit, je dost "fňukna". Musím ho i při používání streptokillu nechat doma? Nebo pokud by se nám podařilo bolení v krku zvládnout, mohl by jít do školy (třeba po týdnu)? Je doma už 5 týdnů v kuse a už by chtěl jít zase mezi lidi. Je třeba nějaký klidový režim při užívání streptokillu nebo v případě že obtíže ustoupí, to není nutné. Děkuji s pozdravem Dana Černá


Dobrý den, paní Černá,
když si pročtete zkušenosti našich zákazníků na www.stre.cz, tak zjistíte, že popisujete klasický průběh vracející se angíny. Streptokill aplikujte raději každých 30-60 min., alespoň zpočátku, než se bude syn cítit lépe. Optimálně 2-3 střiky (střed, levá a pravá strana hrdla). Pokud je v krku infekce, tak to syna bude více či méně "pálit", ale snad to zvládnete. Klidový režim by měl odpovídat tomu, jak se syn cítí, každopádně po ATB je tělo cca 1 měsíc značně oslabeno, tak zkuste syna chránit před jakoukoliv zvýšenou zátěží. Na druhou stranu, pokud se bude cítit lépe, tak určitě v těchto krásných dnech můžete jít ven, nejlépe někdy mezi 12 a 15 hod, když je venku nejtepleji. Také doporučujeme přírodní probiotika, např ve formě kefíru, acidofilního mléka, kefíru, kyselého zelí.
Přeji hodně štěstí, brzké uzdravení a předem děkuji za zaslání Vaší zkušenosti se Streptokillem,
Pavel Soukup,
STREPTOkill.cz
Dobrý den, 

--- 

Děkuji za odpověď. Syn streptokill užívá 3 den a jsme moc spokojeni.
měla bych ještě dva malé dotazy:
 
1) Po 3 dnech stříkání (každou hodinu) tvrdí, že už ho v krku nebolí. 
(Měl 2 angíny za sebou, nyní je to týden po dobrání druhých atb. a
zase ho začalo bolet v krku...).
Jak dlouho máme ještě stříkat do krku - preventivně? Nebo máme přestat
stříkat a počkat až ho zase v krku začne bolet?
 
2) Může se poté, co mu krk vystříkáme a on polkne, napít? Tvdí, že to
potřebuje zapít vodou. Aby to nesnižovalo účinnost streptokillu ....
 
Děkuji moc za odpovědi
Dana Černá

---

Dobrý den, paní Černá,

jsme velice rádi, že jste spokojeni.

K Vašim dotazům, určitě je dobré vydržet v aplikaci ještě alespoň týden po tom, co bolesti v krku ustanou, i když samozřejmě můžete postupně snižovat dávkování resp. četnost aplikace, tak, že pokud se bolest nezačne vracet můžete koncem týdne aplikovat třeba už jen po jídle a příští týden už jen před spaním. Tím se také dostávám k Vašemu druhému dotazu. Opravdu není dobré Streptokill po aplikaci jakkoliv zapíjet ani zajídat. Zkuste syna nějak přesvědčit, aby alespoň půl hodinky nechal Streptokill působit, než bude pít či jíst. Že mu vzkazuji, že je pašák, když to zvládne :-). Všeobecně z hlediska stravy samozřejmě doporučuji ovoce, zeleninu, jogurty, kefír a současně prosím omezte sladké vč. sladkých nápojů na minimum, ale to už synovi neříkejte, to by mě už vůbec neměl rád :-).

Mějte se krásně a buďte zdrávi,
Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

---

Dobrý den,
 
děkuju moc za informaci. Syn to začal zvládat i bez zapíjení, tak máme radost.
 
Děkuju i za radu ohledně jídla, sama jím stravu inspirovanou makrobiotikou, takže vím, že zdravé jídlo je základ.
S dětmi je v tohle ohledu potíž, ale snažím se co to jde, jim sladké a nezdravé omezovat a propašovávt do jídlelníčku ovoce, zeleninu a luštěniny.
Vždycky jim říkám bacili bohužel mají rádi to samé co vy, a utíkají, když budete jíst jídlo které jim ani vám tolik nechutná.
 
hezký den
Dana Černá
 

M. Holasková

Dobry den, lze ho pouzit i na bolavy zub? Dekuji za odpoved


Dobrý den, paní Holaskova, Streptokill lze použít i na bolavý zub, ovšem pokud bolest způsobuje zubní kaz, tak je nezbytné navštívit neprodleně zubaře, který kaz odvrtá a zub zacelí. Pokud se jedná o bolavé dásně, tak je Streptokill s úspěchem používán, viz. zkušenosti pacientů na www.stre.cz. Buďte zdráva, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz

A. Cukrová

Dobrý den, cca pred 16 dny mi pani doktorka rekla že mám hnisavou anginu dostala jsem antibiotika která mi pomohla od nejhorsi bolesti v krku ale to bylo vse. Sla jsem tedy znovu ke sve prakticke doktorce a ta mi rekla ze v krku nic nevidi a ze to je normalni. Kdyz palení v krku a kasel nepresel ani po dalsich 5 dnech vyrazila jsem k doktorce znovu a rekla opet to samé. Šla jsem domu už zoufalá a začala jsem hledat na internetu a našla jsem Streptokill a dnes ráno začala používat. Cetla jsem že hodne lidí píse ze když aplikují Streptokill že je to v krku dost palí ale mě to pali jen trochu na jedné strane. Tak jsem se chtěla zeptat jestli je vhodné ho v mem pripadě pouzivat? Už je mi z toho fakt do breku jak se muj stav nelepší , neni to teda tak hrozné ale stejne vim ze ten krk neni uplne v poradku a jakmile zacnu treba chodit cvicit nebo delat nejakou aktivitu tak se krk zhorsi takze mi momentalne nezbývá nic jineho nez byt doma. Dekuji za odpoved Cukrova


Dobrý den, paní Cukrová, nemusíte se znepokojovat, každý vnímá pálení jinak a to, že Vás Streptokill nepálí, rozhodně neznamená, že byste ho měla přestat užívat. Pokud cítíte, že krk není v pořádku, tak v aplikaci určitě pokračujte. Celková únava bývá způsobena oslabením organismu po nemoci a po užívání antibiotik nicméně může být způsobena také nějakou nemocí, která Vám nebyla diagnostikována, takže buďte obezřetná a pokud se stav nezlepší, znovu navštivte lékaře a nechte si udělat rozbor krve. Brzy se uzdravte a využijte současného počasí ke slunění a odpočinku na čerstvém vzduchu, Pavel Soukup STREPTOkill.cz

Monika

Dobry den, uz mesic me trapi bolest v krku, ze zacatku docela silna, zazehnana pastilkami proti bolesti, cca po 14 dnech na orl vyter a crp - vse v poradku. Pocitove ale stale nic moc. Minuly tyden opet zaclo bolet na leve strane, nasazen Streptokill, behem 2 dnu temer bez bolesti, i tak strikam celkem pravidelne. Dneska opet citim ze to neni idealni, jak na houpacce. Strikam tedy malilinko zredeny vodou, na me byl moc silny a pri prvnim vstriku jsem se malem udusila :) muze to mit vliv? Dekuji


Dobrý den, Moniko, pokud to jen trochu snesete, tak doporučujeme aplikovat neředěný Streptokill. Čím méně infikované jsou Vaše mandle, tím byste to měla snášet lépe. Člověk se zdravým hrdlem už necítí zpravidla vůbec žádné pálení. Přeji brzké uzdravení, Pavel Soukup STREPTOkill.cz

Jakub

Dobrý den, již po několikáté objednávám Streptokill a jsem s ním velmi spokojen. Teď jsem našel na vašich webových stránkách tuto informaci: Použití Streptokillu při jakémkoliv nepatřičném pocitu v krku je tou nejlepší prevencí. Na druhou stranu užívání když je krk zcela v pořádku není nutné a spíše ho nedoporučujeme, abychom neschoulostivěli. A zde bych se rád zeptal - v poslední době jsem ho používal dost často - každý den večer jsem si ho stříknul na mandle jen tak preventivně, páč se mi anginy v životě a hlavně nedávno dost opakovaly a chtěl jsem krk chránit všemi prostředky. Můj dotaz zní, zda jsem si tím nemohl uškodit případně jestli se nemohla vyvinout rezistence nebo výše uvedené schoulostivění. Tato objednávka už je opravdu pouze do zásoby, až bude skutečně potřeba při obtížích. Nerad bych aby mi teď po týdnu padal na mandle kdejaký sajrajt, protože pravidelně nestříkám :) co myslíte, nemohl jsem si tím ublížit? Děkuji moc a přeji hezký den. JH


Dobrý den, Jakube, buďte bez obav, rezistence na Streptokill nevzniká ani jste si tím nemohl uškodit. Jde jen o to, že dlouhodobě udržované přesterilizované prostředí je extrém, který neprospívá naší přirozené imunitě. Lidově řečeno musíme našemu tělu nějaké ty patogeny nechat, aby se imunita nenudila a nezlenivěla. Pár střiky za den, natož jedním před spaním rozhodně nic nepokazíte, ale i tak platí, že nejsou třeba a pokud v hrdle není nepatřičný pocit, pak není ani důvod Streptokill aplikovat. Jako výjimku bych uvedl preventivní použití co nejdříve po nějaké rizikové situaci, např. pokud pijete ze sklenice, ze které před Vámi pili jiní lidé, po vášnivém líbání resp. po orálním intimním styku, po štípnutí hmyzem (aplikace na pokožku), apod. Mezi rizikové situace by se samozřejmě dal počítat i pobyt v uzavřeném prostoru (mhd, obchodní dům, kino, škola, atd.) obzvláště v době vysokého výskytu respiračních onemocnění, ale zde je především důležité mít silnou celkovou imunitu a dýchat nosem spíše než ústy. Také je třeba udržovat nosní dutiny neustále průchozí a co nejčistší, tzn. v případě potřeby je vyplachovat zředěným Streptokillem nebo odvarem z přesličky a tymiánu nebo třeba jen slanou vodou nakapanou do nosních dírek v poloze na zádech s mírně zakloněnou hlavou. S pozdravem, Pavel Soukup STREPTOkill.cz

Lianka

Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť,či máte skúsenosti,že streptokill pomohol aj v prípade,že ASLO bolo dlhodobo zvýšené,čiže okrem vizuálneho dôvodu aj rozbor krvi naznačuje,že riešenie by bolo mandle vybrať? Veľmi by som sa tomu chcela vyhnúť. Dakujem


Dobrý den, Lianko,

veškeré zkušenosti jsou uvedeny na www.stre.cz a www.angina.cz a je pravděpodobné, že tam zkušenost se Streptokillem aplikovaných za Vámi popsaných nebo podobných okolností naleznete. Každopádně budeme moc rádi, když nám později napíšete i svou zkušenost, kde co nejpodrobněji uvedete za jakého stavu jste s aplikací Streptokillu začala a jaký byl výsledek, pokud se tedy Streptokill rozhodnete aplikovat. Rádi Vám pak jako odměnu pošleme kupon na 1 streptokill navíc zdarma při Vaší případné objednávce na streptokill.cz.

Co se týče Vámi zmiňovaného odebrání mandlí, tak náš názor na tuto problematiku najdete na www.tonsilektomie.cz.

Přejeme brzké uzdravení a těšíme se na Vaši, věřím že kladnou, zkušenost,
Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

I. Zvaková

Dobry den, syn 7let, od zari ma uz po pate pyogenniho streptokoka, ma zvetsene nosni mandle, ktere nalehaji na choanu, nejdrive jakokdyby ucpana ryma, chrapani, po par dnech bolest v krku, horecky, crp a leukocyty vysoke, stery pozitivni. Nemuzeme se toho zbavit. Muze streptokil brat i u atb? Dekuji


Dobrý den, Streptokill můžete aplikovat i v době, kdy berete antibiotika, ale vzhledem k tomu, že ATB téměř vždy přímo v době jejich užívání "zaberou" (příznaky infekce se zpravidla vrací nejdříve cca 2 dny po dobrání ATB, kdy potlačené Streptokoky začínají znovu nabývat sílu), tak užívání Streptokillu spolu s ATB není až tak podstatné. Daleko důležitější je zvládnou období po dobrání ATB, kdy doporučujeme Streptokill aplikovat intenzivně až do doby než zmizí veškeré nepatřičné pocity v krku resp. velmi intenzivně právě ve chvíli, kdy by se začal diskomfort v hrdle po dobrání ATB opět zvětšovat. Brzy to se synem zvládněte, i když je třeba počítat s tím, že po opakovaném užívání ATB je natolik oslabena přirozená imunita, že musíte být trpěliví, obzvláště v zimním období. Držím palce, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz

Jakub

Dobry den,
bude objednavka dorucena zitra, jak garantujete?
Zbozi nutne potrebuji, diky.
Váš streptokill totiž předčil má očekávání naprosto ve všech směrech - jedním slovem geniální produkt. Během 2 dnů mě zbavil i otravné rýmy.
Proto objednávám další várku a doufám že se to stihne co nejdříve doručit. pod stromeček :)
Moc děkuji.
JH
 


Dobrý den, Jakube,
moc děkujeme za pozitivní hodnocení Streptokillu.

Doručení Streptokillu do dalšího pracovního dne se nám daří v průběhu roku ve více než 95%, ale těsně před Vánoci toto procento klesá až k 50%. Proto nejsme schopni doručení do 2. dne garantovat a na stránkách uvádíme "Většinu objednávek...doručíme hned do dalšího pracovního dne.". Využíváme profesionální zásilkový servis, který je tento poslední týden před vánoci bohužel přehlcen a stejné je to i s dopravci.

Děkujeme za pochopení,
Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

 

Jakub Hasman

Dobrý den, mohli byste mi prosím poslat ty 3 lahvičky Streptokillu s nějakou delší dobou expirace? Momentálně žádné obtíže nemám, ale vzhledem k tomu, že se mi Streptokill velice osvědčil, chci ho mít do zásoby. A u angíny člověk neví, může přijít za 3 měsíce i za 2 roky, tak abych měl jistotu, že to vydrží, i když to budu mít třeba rok a půl zavřené v lékárničce. Moc děkuji. S pozdravem, Jakub Hasman


Dobrý den, pane Hasmane, Streptokill je distribuován přímo tak, jak k nám přichází z výroby, takže vždy obdržíte v ČR nejnověji distribuovanou šarži. Od nás, tzn. z oficiálního eshopu streptokill.cz, zásobeného přímo z výroby byste neměl nikdy obdržet šarži s dřívější expirací než za jeden rok. Dále Vás mohu ujistit, že jsme testovali dlouhodobé skladování Streptokillu v extrémních podmínkách, konkrétně v úložných prostorách pod palubní deskou automobilu, kde byl více než rok vystaven teplotám mezi -10 až +40C a to dokonce v již načatém balení, aniž by to mělo zřetelný vliv na jeho vlastnosti. Dalším faktem je, že i zdravý člověk se zdravými a 100% funkčními krčními mandlemi, pakliže nežije v kanadské divočině nebo v sufcampu na Lanzarote, ale pohybuje se v normální společnosti, je vystavován častým atakům patogenů, které chtě nechtě zapříčiní občasné nepatřičné pocity v hrdle. To je zcela přirozené a je to také přesně okamžik, kdy doporučujeme Streptokill použít, protože nelze předjímat, zda by se tento pocit rozvinul v angínu nebo zda jde jen o slabou virózu nebo dokonce falešný dojem. Vezmeme-li v úvahu ještě další užití, např. na desinfekci štípanců apod., tak je nepravděpodobné, že by otevřené balení Streptokillu nebylo do roka spotřebováno. Děkujeme za Vaši důvěru a přejeme krásné vánoce, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz

Zuzana

Dobry den! Lze uzivat Streptokill i na streptokok typu A? Pred 14 dny jsem dobrala atb, kdy jsem prodelala anginu. Cca 5 dni po dobrani jsem opět zacala cítit bolest v krku a krčních uzlin. Ale ne tak, abych nemohla normálně fungovat, zadna teplota, únava.. V utery jsem byla na vyterech, zjisten tedy streptokok A, lekarka chce nasadit ATB. Mela bych uz treti během 1,5 mesice. Jsem z toho nestastna a nevim co mam delat. Aplikuji tedy od vcera pouze streptokill, cca každou pul hodinu az hodinu. Mam tak pokracovat nadale? Atb jsem zatim nenasadila. Moc dekuji za odpoved!


Dobrý den, Zuzano,

to co popisujete je nejčastější průběh vracející se angíny, viz. zkušenosti pacientů na www.stre.cz, kde téměř identických zkušeností najdete mnoho. Bohužel Vám nesmíme radit, zda máte užívat další ATB či nikoliv. Ze zkušeností pacientů vyplývá, že jim často pomohlo první dny zvýšit frekvenci a množství aplikovaného Streptokillu, takže klidně aplikujte i 4x za hodinu po 4-8 střicích, obzvláště pokud pak cítíte úlevu. Každopádně budeme velmi rádi i za Vaši zkušenost, až angínu zvládnete.

Brzy se uzdravte a nezoufejte, když si pozorně přečtete recenze na stre.cz, tak Vám to snad vlije optimismus do žil. Ty recenze jsou absolutně bez cenzury a těch se špatným koncem je tam opravdu velmi málo. Věřím, že i Vaše zkušenost, která pak přibude, bude také kladná.

Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

Radka

Dobrý den, lze při rýmě provádět Streptokillem i výplach dutin konvičkou, event. v jakém poměru? Předem děkuji za odpověď. Radka


Dobrý den, Radko, ano, je to možné. Pokud chceme Streptokill aplikovat do nosu, doporučujeme ho nejprve naředit, protože aplikace neředěného Streptokillu do nosu je pro většinu lidí příliš pálivá. Nejprve tedy do malé skleničky nastříkejte 1 díl Streptokillu (20 stříknutí = cca 2 ml), pak přidejte 6 dílů vody (kávová lžička = cca 12 ml). Lehněte si na záda a naředěný Streptokill nalijte do nosních dírek (nejjednodušší je to s pomocí injekční stříkačky nebo když naředěný Streptokil nalijete do prázdné lahvičky od již spotřebovaného Streptokillu a aplikujete do nosu pomocí ústního aplikátoru. Pokud takto zředěný Streptokill v nose dobře snášíte, můžete při další aplikaci zkusit méně ředěný nebo neředěný Streptokill vstříknout přímo do nosní dírky pomocí aplikátoru. Obzváště nezředěný Streptokill může způsobit velmi silný pocit pálení, který však po chvíli odezní. Přeji brzké uzdravení, Pavel Soukup STREPTOkill.cz

Luca

Dobrý den,Streptokill používám již od doby co je na trhu a nedám na něj dopustit.Uz rok jej zvládá i pětiletá dcera. Používáme zředěný do nosu a ucha,krk je samozřejmostí a teď k dotazu.Dá se i inhalovat?Dceři porizuji domácí kompresorový inhalátor Omron ,trpí na záněty dutin.Je možné použít zředěný Streptokill i v této formě? Předem děkuji Lucie


Samotná inhalace streptokillu po patřičném zředění by neměla být problém. Jen si ověřte, je-li možné ho použít i do daného inhalátoru. Mgr. Václav Polívka

Anna

Dobrý den, jak dlouho musím po nastříkání streptokillu do krku nepít a nejíst? Abych neomezila účinek. Děkuji


Dobrý den, Anno, každým jídlem a pitím se Streptokill z dutiny ústní více či méně odplaví, takže rozhodně doporučujeme aplikovat ihned po každém jídle i pití. S pozdravem, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz

Helena

Dobrý den, měsíc po prodělané angině (bez teplot) mi byl vykultivován streptokok v krku a předepsán ospen. Protože nedobře snáším antibiotika (a obecně umělé léky) koupila jsem si streptokill - může nahradit atb a streptokoka z krku vybít? t.č. jsem zcela bez potíží....děkuji za odpověď, Helena (53 let)


Dobrý den, Heleno,
výskyt streptokoka v krku bez příznaků nemoci může být v populaci i v řádu desítek procent. Jedná se o běžnou bakterii. Doporučuji k přečtení článek Státního zdratovního ústavu SZÚ, kde v dětských kolektivech odhadují výskyt streptokoka bez příznaků až na 30% a zároveň nedoporučují přeléčování všech těchto jedinců antibiotiky, protože by to zjednodušeně řečeno mohlo způsobit více škody než užitku.

Co se týče účinků STREPTOkillu, tak je nemůžeme ze zákona jakkoliv komentovat. Doporučujeme pročíst veškeré necenzurované zkušenosti pacientů na www.stre.cz, kde se i k této problematice vyjadřují sami uživatelé STREPTOkillu.

Mnoho zdraví, Pavel Soukup, Streptokill.cz

Petra

Dobrý deň, dcérka mávala pred rokom opakovane angíny, prebehla liečba aj streptokillom a mandle sa podarilo zachrániť (mala negatívne výsledky výterov a ASLO v norme). Rok bola zdravá, ale pred 2 mesiacmi mala znova angínu, následne jej kontrolovali ASLO a má ho cca 1000. Chcem sa spýtať, či je možné streptokill podávať na zníženie ASLa, akým spôsobom a v akých dávkach. Dcérka má 8 rokov. Vopred veľmi pekne ďakujem. Petra


Dobrý den, Petro, zde Vám mohu napsat bohužel jen všeobecnou odpověď, abyste v případě nemoci použila již osvědčené léčebné postupy, které Vám resp. Vaší dceři osobně fungovaly a dále se řídila pokyny lékaře, kterého pro svou dceru vyberete a kterému důvěřujete. Vyšší hladina ASLO není sama o sobě nemoc, je to identifikátor, jehož zvýšená hodnota může mít velmi mnoho souvislostí a příčin. Do značné míry se může jednat o otázku stavu imunitního systému, je tedy třeba vždy volit citlivou léčbu na míru konkrétnímu pacientovi vycházející mj. z toho, o jak akutní problém se jedná, jaké jsou předpokládané příčiny a pro jak "agresivní" strategii snížení hodnoty ASLO se s Vaším lékařem rozhodnete. S pozdravem, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz

Vinšová

Dobrý den, po angině a po dobrání penicilinu na 10 dní jsem se cítila týden v pořádku. Do týdne se mi přes noc vrátila angina. Byla to otázka doslova pár hodin a než jsem stihla ráno zajet do lékárny pro streptokill, který jsem to samé ráno prvně objevila na internetu a pár krát ho do krku stříknout byla angina v plném proudu a ještě ten den čepy a vysoké horečky. Takže opět antibiotika. V obou případech měla moje angina velmi rychlý a silný nástup. Můj dotaz zní: Je možné užívat streptokill i preventivně? I jako prostředek na vyhubení streptokoka, který je původcem. Pokud ano, pokud to význam má, jaké dávkování byste doporučil. Moje doktorka mi výtěr zatím nedělala. Neptejte se mě proč. Sama to nechápu. Takže přesného původce potíží neznám. Ale na příští kontrole již na výtěru budu trvat. Děkuji. Vinšová


Dobrý den, paní Vinšová,
STREPTOkill můžete užívat i preventivně nicméně zásadní je mít ho připraven u sebe a ihned v okamžiku nástupu nepatřičného pocitu v krku aplikovat v dostatečné kvantitě. Bohužel Vám ze zákona nemůžeme poskytnout žádná zdravotní tvrzení, nicméně velmi doporučujeme přečíst necenzurované recenze pacientů na stre.cz resp. angina.cz, kde najdete mnoho případů velice podobných tomu Vašemu.
Přeji brzké uzdravení,
Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

M. Brožová

Dobrý den, mám dotaz. Mám šestiletého syna a ten měl angínu cca tři týdny zpátky. Bolest krku se mu vrátila minulý čtvrtek, kdy jsem ještě Streptokill neměla. Až vlastně v pátek, kdy se vrátil ze školy a měl již zvýšenou teplotu. Aplikovali jsme přípravek opravdu poctivě a ještě v pondělí ho v krku bolelo, ale říkal, že je to o dost lepší. Manžel se podíval do krku a viděl tam puchýřky, které mu každým dnem mizely. Mně to přesto nedalo a zašla jsem se synem k lékaři. Udělala mu výtěr s tím, že výsledky budou za dva dny. Sama doktorka říkala, že ještě pár puchýřků tam má, ale že nemůže určit, zda je to virového či bakteriálního původu. Proto i ten výtěr. Výsledek jsme se dozvěděli dnes, že má syn spálového streptokoka. Přitom krk už má čistý. Úplně čistý. Přesto mu ATB dala, OSPEN sirup. Já teď jsem na rozpacích, že jsem investovala do přírodního přípravku, který podle mě zafungoval. Ale co ATB? Jsou nutná? Nebo jak jsem měla postupovat? Vím, že nebudete chtít psát, že paní doktorka něco špatně udělala, ale mně jde především o to, aby syn byl zdravý a angína či prostě bolest krku se nevracela. Co bych měla udělat? Předem děkuji. M. Brožová


Dobrý den, paní Brožová,
na jednoduchou otázku, zda jsou pro Vašeho syna ATB nutná, bohužel asi nikdo nemůže znát jednoznačnou odpověď. Na tom, aby byl Váš syn zdráv záleží jistě všem, i Vaší paní doktorce, která navíc chce 100% pokrýt riziko sekundární streptokokové infekce, což antibiotika umí zajistit, ovšem současně antibiotika oslabí přirozenou imunitu, takže zvýší riziko, že se angína vrátí. Rád bych Vám alespoň napsal, zda bych ve Vámi popsaném případě dal ATB svému dítěti, ale ani to neudělám, protože nám zákon neumožňuje poskytovat takové rady a navíc je to věc, kterou si zkrátka musí každý rozhodnout sám resp. ve Vašem případě rodiče rozhodnout za své dítě. 

Píšete, že je Váš syn již bez nálezu v krku, ale s prokázaným streptokokem. K tomuto mohu doporučit důkladně přečíst článek https://www.angina.cz/vyjadreni-szu-k-anginam-a-nosicstvi-streptokoku-skupiny-a-ve-slkolkach . Jedná se o oficiální stanovisko ČZÚ, kde se mj. uvádí "Pro streptokokové respirační onemocnění je typická ve většině případů bohatá kultura streptokoků skupiny A v krku, u potenciálních nosičů i na nosní sliznici. Nález streptokoků skupiny A při angíně sám o sobě však neprokazuje streptokokový původ onemocnění z důvodu relativně častého nosičství. U dětí (zejména 5-9 letých) a mladých jedinců v těsných kolektivech může nosičství dosahovat 20-30%." Dále doporučuji pročíst zkušenosti pacientů a ostatních rodičů na našich stránkách www.stre.cz nebo www.angina.cz, kde uvádíme výhradně autentické a nijak necenzurované zkušenosti. Budeme velmi rádi, když nám pak Vaši zkušenost pošlete i Vy, abychom ji mohli zveřejnit a pomoci tak dalším nemocným resp. rodičům nemocných dětí, ale i lékařům, kteří námi zveřejněné zkušenosti pročítají, získat důležité informace a dělat více správných rozhodnutí.

Přeji mnoho štěstí a hlavně pevné zdraví.
Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

Dagmar Poláčková

Dobrý den, na základě doporučení jsem zakoupila váš výrobek a budu doufat v poslední záchranu pro léčbu syna, kterému se opakovaně vrací streptokok. Ráda se poté podělím o naší zkušenost. Mám jenom dotaz, syn je silně nachlazený, mohu prosím kombinovat streptokill s bylinkovými sirupy na odhlenění (jedná se konkrétně o výrobek Stopbacil sirup Dr. Weiss)?. Přípravek obsahuje extrakt jitrocele kopinatého, světlíku lékařského, měsíčku lékařského, slezu maurského, řebříčku obecného, bezu černého, extrakt mateřídoušky úzkolisté, extrakt ženšenu sibiřského, extrakt echinacea purpurea, extrakt schizandry čínské. Děkuji za odpověď. S pozdravem Dagmar Poláčková


Dobrý den, paní Poláčková, ano STREPTOkill můžete užívat společně s uvedeným sirupem. Přeji úspěšné vyléčení, mnoho zdraví a budeme se těšit na Vaši zkušenost se Streptokillem. Pavel Soukup, streptokill.cz

M.A.

Dobrý den, Vzhledem k tomu, že se Streptokill aplikuje několikrát za hodinu a obsahuje alkohol, potřebovala bych vědět, jestli je možné ho použít, když současně užívám antidepresiva, při kterých je alkohol zakázaný. Děkuji za odpověď.


Dobrý den, Streptokill obasuhuje 58% objemu alkoholu nicméně i při relativně vysokém dávkování 3 střiky každých 30 min. po dobu 16 hodin, tzn. kromě doby, kdy spíte, bude celková denní dávka alkoholu odpovídat jen cca 1 dl piva, což je v rámci 16 hodin nevýznamné množství. Každopádně o tom, zda můžete Streptokill užívat současně s předepsanými antidepresivy, se prosím poraďte s lékařem, který Vám atidepresiva předepsal. Pavel Soukup, streptokill.cz

Kuba H.

Dobrý den, po jaké době od užití streptokillu je možné darovat krev? U běžných antibiotik je potřeba odstup několika týdnů.


Streptokill nejsou antibiotika a nemyslím, že by byl nutný nějaký odstup mezi užitím streptokillu a darováním krve. Maximálně bych dodržel nějakých 12 hodin z důvodu obsahu alkoholu. Problém bych viděl v tom, že dárce při odběru má být zdráv. Pokud tedy někdo užívá streptokill, má k tomu asi nějaký důvod. Mgr. Václav Polívka

Petra

DO PORADNY PŘESUNUTO Z RUBRIKY ZKUŠENOSTI PACIENTŮ, PROTOŽE SE JEDNÁ O DOTAZ ------------------- Dobrý den, už dlouho mě trápí hnisavá angina, která se neustále opakuje. Jednoho dne mě opět potkala bolest v krku, nemohla jsem jít k lékaři, tak jsem hledala na internetu a narazila jsem na streptokill, hned jsem si ho šla koupit. Musím říct, že opravdu zabírá, je ale opravdu důležité dodržet intenzitu podávání přípravku. Bohužel já mám se spreji velký problém, špatně to snáším a vždy se mi po tom zvedne žaludek. Když mě opravdu chytne bolest, jsem schopna se přemoct a použít tento sprej, ale víckrát jak 5x za den nejsem schopna sprej aplikovat. Zkoušela jsem kloktání streptokillu, ale to bylo ještě horší. Streptokill opravdu zabírá, to ano, jen u mě jelikož s podáním mám velké potíže nezabírá dost efektivně. Když mě bolí v krku donutí mě přípravek použít, jakmile bolest odezní, nejsem schopná dále přípravek užívat, tudíž mam opět za pár dní stejný problém. Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte nějakou radu, jak to lépe zvládat?


Dobrý den, Petro, bohužel žádný zaručený trik na toto neznáme, ale zdá se, že by se Váš problém dal vyřešit silou vůle a klidem. Zkuste k aplikaci přistupovat s naprostým klidem. Ve Streptokillu jsou samé blahodárné a přírodní extrakty, žádná chemie. Podobná metoda klidného přístupu funguje např., když se chcete začít otužovat. Už po velmi krátké době je pak člověk bez stresu schopen vlézt do ledové Vltavy. Mějte se krásně a ať to zvládnete, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz ----------------- Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď. Pokusím se zachovat více klidu. Vždy mně dělali problém tyhle spreje do krku, už od malička jsem to nesnesla, takže je to pro mě opravdu těžké, i tak děkuji za Vaši radu. Pěkný zbytek den, Petra

Iva

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila, jak mám dále postupovat. Před pár dny jsem Vám psala do "zkušeností pacientů", že se pokouším o léčbu bez ATB a po 5dnech aplikace streptokillu to vypadá na pomalé zlepšování. Zároveň aplikuji do nosu (kvůli současnému zánětu dutin). Pomalu se vše zlepšuje a mandle už byly už několik dní bez bolesti. Proto jsem již aplikovala streptokill jen 3x denně, Po 3 dnech této frekvence aplikací se mi opět na jedné straně objevily bílé fleky a řezavá bolest - ne přímo na mandli, ale na "oblouku" před mandlemi. Ihned jsem začala aplikovat Streptokill po půl hodině, opět aplikace pálí, objevilo se i zarudnutí a více se vše zduřilo. Jak mám pokračovat, abych mandle zcela zhojila a nevracely se mi neustále problémy. Podotýkám, že se jedná letos o druhou angínu - jedna přeléčena ATB a druhá je ta aktuální, se kterou již jsem 10 dnů doma. Děkuji za odpověď. Iva z Brna


Dobrý den, Ivo, zkušenosti uživatelů Streptokillu ukazují, že obzvláště u mandlí zasažených opakovanými a rozsáhlými infekcemi je třeba aplikovat často (pokud Streptokill stále hodně "pálí", tak klidně i 1-2 střiky každých 30 min., kromě doby kdy spíte) až dokud se necítíte zcela zdráva. Následně v období rekonvalescence (když už streptokill "nepálí") můžete dávkování snížit na 2-3x za den a teprve po 2-3 týdnech, až se dostanete do 100% fyzické kondice, Streptokill úplně vysadit avšak nosit stále při sobě. Další možnost je samozřejmě sáhnout opět po ATB, ale rozhodnutí, který způsob léčby zvolíte musíte bohužel udělat sama. Pokud už se Vám po ATB angína vrátila, tak je vysoká pravděpodobnost "začarovaného kruhu", kdy nasazením ATB oslabíte vlastní imunitu, angína se brzy zase vrátí, atd. Ze zkušeností uživatelů Streptokillu vyplývá, že při zvládnutí bez ATB je návrat angíny u pacientů, kteří prodělali několik angín v krátké době, po nějakém čase také dosti pravděpodobný, ale při opětovném a včasném nasazení Streptokillu už bývá tato opakovaná angína podstatně slabší, kratší a často také ta poslední, kterou prodělali. Přeji brzké uzdravení a budeme moc rádi, když nám dáte vědět, jak jste angínu zvládla, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz

Honsová

dobrý den, objednala jsem si u vás přípravek na angínu. podle stěrů streptokok beta.... bolesti v krku mám víc jak týden, a jsem pátý den na PN. zítra jdu k lékařce kvůli lékům. Při odběru krve jsem měla ctr v normě. ale stěr je pozitivní, vzhled v krku se zhoršil, ale už se necítím tak unavená. zajímalo by mě, zda by váš přípravek stačil, nebo zda bych raději měla brát antibiotika. děkuji Honsová


Dobrý den, paní Honsová,

nikdo bohužel nemůže dopředu říct, zda bude nějaká léčba účinná či nikoliv, navíc nám to legislativa ani neumožňuje. ATB je určitě třeba dobrat do konce. Další postup konsultujte se svou lékařkou, obzvláště, když k ní dnes budete mít cestu. Klidně jí o záměru používat Streptokill informujte, někteří lékaři už Streptokill znají. Neupravované zkušenosti pacientů se Streptokillem můžete najít na www.stre.cz, případně i na www.angina.cz, jsou v naprosté většině kladné, tak doufejte, že stejnou zkušenost se Streptokillem budete mít i Vy. Samozřejmě budeme rádi, když nám ji pak napíšete.

S přáním brzkého uzdravení,
Pavel Soukup
STREPTOkill.cz

Lukáš

Dobrý den, během týdne mi Streptokill krásně zabral na angínu, pak jsem ještě týden doléčoval (aplikace do krku 3x denně). Bohužel po 3. týdnech stále cítím nepříjemný pocit v krku (hlavně ráno a večer) - spíš než bolest takové stabilní vysušení. Připadá mi, že "mi to spadlo" trochu na hlasivky - bez teplot bez jiných obtíží. Občas mám kašel (ráno a večer). Do toho jsem začal Streptokill aplikovat i do nosu (ráno jsem měl nos ucpaný a zaschlý sekret) - během dne žádnou rýmu nemám. Dobírám už druhé balení Streptokillu, mám v aplikaci pokračovat, navštívit ORL (což bych nerad) nebo si dát v užívání Streptokillu přestávku? Děkuji. Lukáš


Dobrý den, Lukáši, 3x denně je málo, pokud stále cítíte, že v krku není něco v pořádku, pak klidně aplikujte 1-2x za hodinu (2-3 střiky do zadní části dutiny ústní a polknout), před spaním klidně 5-6 střiků. Streptokill je přírodní produkt a nevzniká na něj žádná resistence, takže se nemusíte obávat. Naopak, až potíže zcela ustoupí, tak už aplikovat nemusíte. Dále dopuručujeme hodně vitamínů (ne v tabletách, jen ovozel :) a v těchto dnes se zcela vyhýbejte klimatizaci a pokud možno i velkým výkyvům teplot a delším pobytům na slunci. Přeji brzké uzdravení a dejte vědět, zda jste v pořádku, Pavel Soukup, STREPTOkill.cz

Stránka 1 z 3

< předchozí123
Na seznam nemocí
×Tato stránka v rámci poskytování služeb využívá cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.